023 SERVICE STATION

Service Station for the Korean Highway

2013
The service station is not a destination but a building that you encounter and visit by necessity.  Traditionally they are pragmatic buildings you seldom remember. Our design creates a building and experience that you remember.

The key concept of the project is to engage and fuse the landscape into the building to create a single homogeneous experience.  Rather than create a building you wish to leave quickly, the design creates a place where you want to stay, where motorist can relax and children enjoy the environment.  A place that ultimately allows motorists to take their mind off the stresses of driving.
DATE
May 2012

STATUS
Competition Submission

PROGRAMME
Service Station

SITE
Gyeoungju

AREA
2400 m2

TEAM
Peter W Ferretto, Hyunsu Kim, Seungyeol Choi, Marina Kinderland
004 OSLO MUSEUM
046 DONG VILLAGE
033 H-HOUSE
036 INGREDIENTS
011 KIM HOUSE
043 PARK
031 JEJU
035 FACADE
003 TEHRAN
044 RESIDUAL
Back to Top