033 H-HOUSE

Residential project for 5 homes on a steep site in western Seoul.

2013
Court-yard House
Seoul

Situated in a dense, low rise, residential neighbourhood in western Seoul, the client approached to create a new housing project (5 houses) for her family and close friends.  The idea of community and communal living was central to her vision.  The small site foot print, 15x8m, is governed by strict government regulations that restrict occupancy area to 60%.  Rather than create a single approach, we devised two options, based on two different concepts: Courtyard and Stacked Rooms option.  The project is due to start on site at the end of 2013.
DATE
June  2013

STATUS
Commision

PROGRAMME
5 Residencial houses

SITE
Seoul, South Korea

TEAM
Peter W Ferretto, Hyunsu Kim, Sungyeol Choi, Heeyoung Pyun,  Sangchul Kang
042 SEUN SANGGA
036 INGREDIENTS
008 APARTMENTS
034 ANDERSEN
015 BUSAN OPERA
023 SERVICE STATION
045 SHAU KEI WAN
046 DONG VILLAGE
029 OUT OF BALANCE
004 OSLO MUSEUM
Back to Top