018 WELFARE

Prize winning entry for the Changwon Welfare Center

2012
A welfare building has to be an urban building that acts as a protagonist within the city, encouraging people to interact and engage with the facilities provided. This project focuses on rooting the new “Welfare Center ” for Changwon into the existing fabric both as an urban and a social event.
 
The proposal is born from a clear reaction to the existing welfare building which is both solid and impenetrable. Our concept is to literally cut open the mass and invite people to interact with the new center. The cut creates an urban slot, a public indoor space, which welcomes people into a 5 storey void animated by sculptural staircase that becomes the soul and life of the building. The staircase also acts as a weave threading together all the diverse programmes of the center into a unique and single experience.


DATE
December 2011

STATUS
Design Comepetition
Prize winner

PROGRAMME
Welfare Center

SITE
Changwon, Korea

AREA
4,300 m2

TEAM
Peter W Ferretto,Hyunsu Kim, Heeyoung Pyun,Taeho Kim, Youngrok Kim, Sangcheol Kang
CAST SPACE
031 JEJU
ARCHDAILY
OFFICE
019 SEOUL SQUARE
005 GALWAY PIER
CAST REVIEW
041 HKAC STAND
VERTICAL URBANISM
GUANGZHOU
Back to Top